Buitenschoolse opvang (BSO Smaragd), dé plek voor vrije tijd en plezier

De buitenschoolse opvang, een plek waar vrije tijd en plezier samenkomen. Voor kinderen van 4 tot 13 jaar is de BSO aansluitend op schooltijden geopend. In de vakanties is de BSO hele dagen open. Op sommige locaties is er ook voorschoolse opvang en/of verlengde opvang. Ook bij sluiting van scholen, bijvoorbeeld met studiedagen, biedt de BSO opvang.

Altijd iets leuks!

Op de BSO hebben de kinderen genoeg te doen. Er is voldoende speelmateriaal, geheel afgestemd op de leeftijd van het kind. Sporten, knutselen, dansen, bouwen en koken: bij de BSO is alles mogelijk! Daarnaast zijn er vaak ook cursussen: van timmeren tot toneelspelen en leuke sportactiviteiten. Uiteraard worden de kinderen hierbij begeleid. Tijdens vakanties is er een uitgebreid vakantieprogramma. Op elke locatie komende de kinderen van verschillende basisscholen uit de omgeving. Scholen hanteren verschillende schooltijden, dus de kinderen worden in groepjes opgehaald. Dit gebeurd lopend of met het busje van BijDeHand.

  • Rusten, spelen en samenzijn
  • Vast dagritme
  • Lopend of met het busje
  • Actieve kinderparticipatie
  • Werkwijze volgens het pedagogisch kader

Kinderparticipatie

Kinderen die bij ons op de BSO zitten, doen altijd mee en hebben veel inspraak. Kinderparticipatie vinden we enorm belangrijk. We informeren de kinderen over wat er allemaal gaat gebeuren en over wat er van hen verwacht wordt. Ook betrekken we de kinderen actief bij het inrichten van de ruimtes, de aanschaf van nieuw speelgoed en de organisatie en activiteiten. Op deze manier leren zij om verschillende meningen te vergelijken, kritisch te zijn en te argumenteren. Dit wil niet zeggen dat de kinderen alles beslissen: participatie houdt vooral in dat we samen zoeken naar oplossingen!

Kom gerust eens langs!

Een kind moet het vooral naar zijn/haar zin hebben op de BSO. Het is belangrijk dat het allemaal goed voelt. Kom samen met uw kind gerust eens kijken op een van onze locaties, wij geven u graag een rondleiding. Kijk voor meer informatie op www.kov-bijdehand.nl.